Forbrugerrådet i deputation om GMO

Forbrugerrådet ser helst, at fødevareministeren dropper sin sameksistenslov, men skal genmodificerede afgrøder tillades, så er loven - med enkelte ændringer - anbefalelsesværdig. Dét vil de fortælle Fødevareudvalget, når de onsdag kommer i deputation.
Claus Iversen

I det hele taget kan vi ikke forstå, at fødevareministeren har fundet det nødvendigt at opstille krav for udbetaling af erstatning. Hun argumenterer for, at reglerne sikrer, at det ikke går galt, men så kan vi altså ikke forstå, hvorfor erstatningen ikke bare gøres betingelsesløs.

Camilla Udsen
Fødevaremedarbejder i Forbrugerrådet
Når Folketingets Fødevareudvalg onsdag kl. 13.00 får besøg af repræsentanter fra Forbrugerrådet, vil politikerne få at vide, at de som udgangspunkt bør droppe tanken om at tillade GM-afgrøder i Danmark.

Rådet vurderer nemlig, at der kan være ganske betydelige samfunds- og erhvervsgevinster ved at bevare Danmark GMO-frit.

Det skyldes, at der er stor skepsis blandt forbrugere i hele verden over for anvendelsen af GMO i fødevareproduktionen. Derfor mener Forbrugerrådet, at en GMO-fri produktion i en verden med et stigende omfang af GMO-dyrkning vil give store markedsfordele.

"Når det er sagt, så finder vi det positivt, at der fastsættes regler for sameksistens. Hvis der skal dyrkes GM-afgrøder i Danmark, er det afgørende, at GMO-frit, herunder økologisk, landbrug fortsat kan eksistere uden risiko for forurening med GM-afgrøder," siger Rådets fødevarepolitiske medarbejder, Camilla Udsen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024