Foreninger: Evaluering anpriser uretmæssigt svinevelfærden

KRITIK: Dyrenes Beskyttelse og DyreværnsOrganisationernes SamarbejdsOrganisation mener, at evalueringen af handlingsplanen for bedre velfærd for svin tegner et for rosenrødt billede af virkeligheden.

I 2014 skulle en handlingsplan forbedre velfærden for svin. Blandt udfordringerne var mavesår, halekupering og høj dødelighed blandt pattegrise.
I 2014 skulle en handlingsplan forbedre velfærden for svin. Blandt udfordringerne var mavesår, halekupering og høj dødelighed blandt pattegrise.Foto: colourbox
Sine Riis Lund

Overordnet finder Dyrenes Beskyttelse, at evalueringsrapporten fremstår anprisende over for dansk svineproduktion og for indsatsen for dyrenes velfærd i et omfang, der ikke står mål med virkeligheden.

Dyrenes Beskyttelse

Svinene i landets stalde kunne i 2014 glæde sig over at få en handlingsplan, der skulle løse nogle af deres velfærdsproblemer.

Kort før jul blev en evalueringsrapport af handlingsplanens resultater så sendt til miljø- og fødevareudvalget.

Men det er ikke et sandfærdigt billede, som partiernes ordførere på området har fået, mener Dyrenes Beskyttelse, der er medlem af følgegruppen til handlingsplanen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024