Frivillighed gør register ubrugeligt

Europa-Parlamentsmedlemmer skal oplyse alle interesser - danske folketingspolitikere skal ikke, og det møder kritik fra venstrefløjen. Borgerlige partier holder fast i det frivillige princip, selv om det kan give grobund for mistanke om skjulte dagsordener.
Claus IversenMette Dyrskjøt

Frivillighed er noget pjat, og de medlemmer, der ikke registrerer sig, må have noget at skjule.

Pia Gjellerup (S)
Gruppeformand
Er det rimeligt, at danske politikere skal registrere bestyrelsesposter, selvstændig virksomhed eller rejser, som de har fået betalt, så danske borgere og virksomheder har en chance for at vide, om de folkevalgte har skjulte dagsordener?

Nej, mener højrefløjen - ja, siger venstrefløjen.

I dag er det frivilligt for de danske folketingsmedlemmer, om de ønsker at registrere, hvad de laver ved siden af folketingsarbejdet. Det står i skarp kontrast til Europa-Parlamentet, hvor alle medlemmer skal oplyse alle interesser.

FødevareTinget har gennemgået den seneste opdatering af registret, og der tegner sig et noget broget billede af medlemmernes registering.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024