Gjerskov i krydsild om fiskeristrid

MAKREL: Hvad kommer der til at ske med Rigsfællesskabet, hvis EU indfører handelssanktioner mod Færøerne som følge af den tilspidsede fiskeristrid? Det vil Venstre have svar på og har derfor kaldt fiskeriminister Mette Gjerskov (S) i samråd om sagen.
Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen
Hvad vil den danske stat helt konkret gøre, hvis EU vælger at indføre handelssanktioner mod Færøerne som følge af den tilspidsede og langstrakte strid om makrel- og sildefiskeri i Nordatlanten?

Det vil Venstres fødevareordfører Erling Bonnesen have svar på, efter det er kommet frem, at EU forbereder sanktioner mod øgruppen, som er en del af Rigsfællesskabet. Han har derfor kaldt fiskeriminister Mette Gjerskov i samråd om sagen, som også rammer både Island og Norge.

"Ministeren bedes give en orientering om konflikten mellem EU og Færøerne vedrørende fiskeriet af sild og makrel, herunder redegøre for de overvejelser og forberedelser, der måtte pågå vedrørende eventuelle sanktioner, herunder procedurer og forventede tidsplaner samt de overvejelser, som regeringen måtte have i relation til andre landes rolle f.eks. Norge og Island, samt hvilke løsningsmuligheder for konflikten ministeren mener, der kan peges på," skriver han i spørgsmålet.

Rigsfællesskabets interesser skal varetages
Fiskeristriden har stået på i flere år, og den har allerede sat den danske stat i et svært dilemma. Hvis handelssanktionerne bliver ført ud i livet, vil det nemlig være første gang i Rigsfællesskabets historie, at Danmark siger god for at indføre sanktioner mod Færøerne. Derfor stemte Danmark også blankt, da EU's fiskeriministre i efteråret 2012 vedtog rammerne for fiskerisanktioner.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024