Gjerskov: Nye regler slagter ikke de små slagtere

SAMRÅD: Fødevareminister Mette Gjerskov (S) afviser, at de nye regler for små slagtere og gårdbutikker bremser deres mulighed for udvikling. Det sagde hun på et samråd i Folketingets Fødevareudvalg onsdag.
Fakta
Nye regler for små detailvirksomheder: De helt små fødevareproducenter må med de nye regler omsætte op til en tredjedel af deres produkter til andre detailvirksomheder. Dog må denne del af omsætningen ikke overstige 1500 kg om ugen, og hovedreglen er, at omsætningen skal ske inden for en radius på 50 km fra virksomheden.

Dog med den undtagelse at der på årsbasis må afsættes specialprodukter svarende til 100 kg i gennemsnit om ugen uden for lokalområdet. Det svarer til godt fem ton om året.


Kilde: Fødevareminister Mette Gjerskov

De sønderjyske spegepølser var igen på den politiske dagsorden, da fødevareudvalget onsdag eftermiddag mødtes til et åbent samråd. 

Samrådet var indkaldt af Dansk Folkepartis fødevareordfører, René Christensen, og han ville have ministeren til at redegøre for, om de nye regler på området hindrer mindre detailhandler som for eksempel lokale, små producenter af sønderjysk spegepølse i at udvikle sig.

Hvor det før var muligt for lokale småproducenter at sælge deres varer i hele landet, må de i dag kun sælge størstedelen af deres varer inden for en radius af 50 kilometer.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024