GMO-spredning kræver ministerredegørelse

GMO: Fødevareminister Henrik Høegh (V) afkræves et svar af fødevareordfører Per Clausen (EL) om holdningen til genmodificerede afgrøder efter fundet af, at genmodificerede rapsplanter spreder sig i naturen i USA.

En amerikansk gruppe forskere kunne forleden offentliggøre, at rapsplanter langs større veje i staten North Dakota er genmodificerede afgrøder.

Forskerne fandt både genmodificerede rapsplanter og genmodificerede rapsplanter, der havde krydset sig med naturlige arter.

Det har fået Enhedslistens fødevareordfører, Per Clausen, til at spørge fødevareminister Henrik Høegh, hvilke konsekvenser det får for den danske holding til import og dyrkning af genmodificerede planter efter de amerikanske tilfælde af gensplejsede planter i naturen.

Dokumentation

Per Clausens spørgsmål til fødevareministeren:

Vil ministeren redegøre for, hvilke konsekvenser det får for den danske holdning til import og dyrkning af GMO-planter, at amerikanske forskere nu har påvist, at gensplejsede planter har spredt sig i naturen?


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024