Hækkerup vil ændre kortudannedes kostvaner

KORT NYT: Det er de kortuddannede mænd, der får for meget fedt og for få kostfibre, viser et studie foretaget af DTU Fødevareinstituttet. Det vil Fødevareminister Karen Hækkerup (S) lave om på.
Anne Marx Lorenzen
Fakta

Nøglehullet
Madvarer som mærkes med Nøglehullet, skal leve op til et eller flere krav for indholdet af fedt, sukker, salt, kostfibre og fuldkorn.

Måltidspartnerskabet
Måltidspartnerskabet har fokus på lighed i sundhed og på den del af befolkningen, der har de største udfordringer med at spise sundere. Partnerskabet blev dannet i 2012 og tæller i dag 13 medlemmer: COOP (tidligere FDB), Danish Meat Research Institut, Teknologisk Institut, De Samvirkende købmænd, DI Fødevarer, FOA, Foreningen af Kliniske Diætister, Fødevarestyrelsen, Hjerteforeningen, HORESTA, Kost og Ernæringsforbundet, Landbrug & Fødevarer, Sundhedsstyrelsen og Fiskebranchen.


Kilde: Fødevareministeriet

Laks, hvidkål eller bananer er ikke det, der oftest står på menuen hos de kortuddannede mænd, der ifølge en ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet er den befolkningsgruppe med de mest usunde madvaner.

Et nyt initiativ kaldet Måltidspartnerskabet fra fødevareminister Karen Hækkerup skal sikre mere lighed i folkesundheden.

”Uligheden i sund mad viser, at der er behov for en særlig indsats over for ufaglærte og kortuddannede mænd, der i dag spiser længst fra de officielle anbefalinger,” siger fødevareminister Karen Hækkerup i en pressemeddelelse.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024