Hækkerup vil ændre kortudannedes kostvaner
Anne Marx Lorenzen
ResearcherNøglehullet
Madvarer som mærkes med Nøglehullet, skal leve op til et eller flere krav for indholdet af fedt, sukker, salt, kostfibre og fuldkorn.
Måltidspartnerskabet
Måltidspartnerskabet har fokus på lighed i sundhed og på den del af befolkningen, der har de største udfordringer med at spise sundere. Partnerskabet blev dannet i 2012 og tæller i dag 13 medlemmer: COOP (tidligere FDB), Danish Meat Research Institut, Teknologisk Institut, De Samvirkende købmænd, DI Fødevarer, FOA, Foreningen af Kliniske Diætister, Fødevarestyrelsen, Hjerteforeningen, HORESTA, Kost og Ernæringsforbundet, Landbrug & Fødevarer, Sundhedsstyrelsen og Fiskebranchen.
Laks, hvidkål eller bananer er ikke det, der oftest står på menuen hos de kortuddannede mænd, der ifølge en ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet er den befolkningsgruppe med de mest usunde madvaner.
Et nyt initiativ kaldet Måltidspartnerskabet fra fødevareminister Karen Hækkerup skal sikre mere lighed i folkesundheden.
”Uligheden i sund mad viser, at der er behov for en særlig indsats over for ufaglærte og kortuddannede mænd, der i dag spiser længst fra de officielle anbefalinger,” siger fødevareminister Karen Hækkerup i en pressemeddelelse.