Halve vinde koster eksportkroner

Jagten på den gode historie og slagkraftig mediefremtoning får henholdsvis journalister og politikere til at løbe med halve vinde. Overskriftsjournalistikken kan koste dansk erhvervsliv eksportkroner, hvis usande historier når udlandet, advarer Dansker Slagteriers adm. direktør Anne Birgitte Lundholt.
Lars Igum Rasmussen

Et øjebliks panik på Borgen på Slotsholmen kan hurtigt give større problemer på Borgen ved Axeltorv - eller andre steder i dansk erhvervsliv.

Anne Birgitte Lundholt
Adm. direktør i Danske Slagterier
”Den forargelse, der kan skabes omkring en sensationel overskrift, er ofte kun den halve sandhed,” siger adm. direktør i Dansker Slagterier Anne Birgitte Lundholt til FødevareTinget.

I et debatindlæg på TV2s nye politiske portal – www.politik.tv2.dk – anklager den tidligere toppolitiker både den danske journaliststand og politikerne for en lemminge-agtig adfærd – der er farlig, når der er tale om udokumenterede, tvivlsomme, men sensationelle mediehistorier.

En morgenavis skriver en opsigtsvækkende historie, Radioavisen følger op fra tidlig morgen og får et par politikere i tale, der lover bål, brand og flertal uden om regeringen. Medierne begynder at løbe efter. Først i løbet af dagen begynder det at gå op for journalisterne, at der ikke er meget kød på benet. Men ressourcerne er afsat og samme historie får en ny vinkel.

”Jeg ønsker at mane til eftertanke – både hos politikere og blandt journalister. At alle holder fast ved gode, gamle dyder som kildekritik, og at alle sager skal ses fra begge sider. Desværre oplever vi tit, at en sag starter i medierne – uden meget belæg – som så politikerne spiller med på. Det vildleder befolkningen, men samtidig kan det have konsekvenser for den danske eksport, hvis udlandet hører disse ikke-historier. Og det kan vel hverken være i politikerne eller journalisternes interesse,” siger Anne Birgitte Lundholt.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024