Her er fire figurer, der forklarer landbrugets klimaudfordringer

Landbrugets andel af de samlede danske drivhusgasudledninger bliver større og større, selvom erhvervets udledninger ventes at blive mindre frem mod 2030. Få overblik over de vigtigste klima-nøgletal for landbruget.

Antallet af malkekvæg i landbruget kommer til at falde frem mod 2030, og det samme gør landbrugets drivhusgasudledninger. Men det ændrer ikke på, at sektorens andel af de samlede udledninger bliver større.
Antallet af malkekvæg i landbruget kommer til at falde frem mod 2030, og det samme gør landbrugets drivhusgasudledninger. Men det ændrer ikke på, at sektorens andel af de samlede udledninger bliver større.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Andreas Arp

Landbrugssektoren står for en massiv del af de danske udledninger af drivhusgasser, og det kommer ikke til at ændre sig i de kommende år.

Det fremgår af Energistyrelsens nyeste klimafremskrivning, som da også viser, at landbruget har lang vej igen for at nå sektorens klimamål.

For politikerne udestår der derfor også en række vigtige beslutninger om landbrugets klimaindsats, hvis erhvervet skal i mål og bidrage til Danmarks nationale grønne målsætninger.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024