Hersom: Fødevarebranchen skal rydde op

INTERVIEW: Fødevarebranchen skal rydde op i egne rækker. Politikerne skal turde indføre sanktioner, der kan mærkes. Og så skal forbrugerne og producenterne lære hinanden bedre at kende. Altinget har talt med Camilla Hersom efter hendes første måned i formandsstolen.
Hvis Camilla Hersom havde håbet på, at hun stille og roligt kunne sætte sig ind i sin nye rolle som forbrugernes formand, kunne hun godt tro om igen. Stort set samtidig med, at hun satte sig i stolen, rullede det, der i folkemunde er blevet kendt som kødskandalen.

"I og med at min tiltrædelse faldt sammen med en fødevareskandale, så er det klart, at fødevareområdet er noget, jeg har måttet begive mig ind i med hundrede kilometer i timen, så på det område er jeg efterhånden godt rundt i krogene. Forbrugerrådet dækker jo mange forskellige forbrugerpolitiske emner, så det vil tage mig noget tid at komme ned i substansen på de enkelte områder. Men på fødevareområdet har jeg fået min ilddåb," siger Camilla Hersom i et interview til Altinget.

Lidt over en måned har hun været formand for Forbrugerrådet nu, og lidt over en måned har hun styrtet fra møde til møde med sine nye kolleger og mødtes med forbrugere, politikere, erhvervsfolk.

Hun har udtalt sig til journalister om alt fra lokaliseringsråd henover kronisk syge patienters rettigheder til ernæringsmærkning. Og så om fødevareskandale, fødevareskandale og fødevareskandale.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024