Højredrejning i skandinavisk politik

NYHED: En kraftig borgerlig bølge ruller ind over Skandinavien. Norge og Sverige står til også at få borgerlige regeringer. Det viser en ny fællesskandinavisk meningsmåling. Muhammed-sagen har hjulpet godt på vej, siger dansk valgekspert.

Højrekræfterne i Danmark og Norge har fået kraftig medvind. Vores måling viser, at Muhammed-sagen har mobiliseret mange vælgere, der ikke stemte ved sidste valg.

Arve Østgaard
Daglig leder, Sentio
Fakta
  • Meningsmålingen er foretaget af det norske analyseinstitut Sentio.

  • Et repræsentativt udsnit på 1000 personer i både Danmark, Norge og Sverige har deltaget.

  • Det vil sige, at i alt 3000 personer over 15 år er blevet interviewet. Interviewene er gennemført i perioden 21.-26. februar 2006.


  • Kilde: Analyseinstituttet Sentio
    Vælgerne i Danmark, Norge og Sverige ville, hvis der var valg i morgen, give regeringsmagten til de borgerlige partier i alle tre lande.

    Den borgerlige lejr står til 55,5 pct. af stemmerne i Sverige, 53,7 pct. i Danmark og 50,1 pct. i Sverige.

    Det viser en ny meningsmåling foretaget blandt 3000 skandinaver i februar. Bag målingen står det norske analyseinstitut Sentio, som siden december sidste år én gang månedligt har spurgt skandinaverne om deres partipræferencer.

    "Der blæser en kraftig blå vind over Skandinavien. Vores målinger viser entydigt, at var der valg i morgen i Danmark, Norge og Sverige, så ville højre- og centrumspartierne vinde regeringsmagten i alle tre lande," siger daglig leder af Sentio og cand.polit. Arve Østgaard.

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024