Hvordan bekæmpes sult i ulandene?

Sult og underernæring er stadig et kæmpe problem i udviklingslandene. Men hvordan hjælper den rige verden de fattige lande bedst. Det vil du få bud på ved Copenhagen Consensus 2004-konferencen, som løber af stablen den 24.-28. maj.
Kristian Lund Pedersen

De, der overlever følgevirkningerne af langvarig underernæring er mere modtagelige over for sygdomme, hvilket yderligere belaster deres sundhedstilstand og samtidig indebærer en direkte belastning af sundhedsvæsnet.

Behrmann, Alderman og Hoddinott
Forfattere til en af de videnskabelige artikler der ligger til grundlag for konferencen.
Den 24. - 28. maj 2004 bliver Copenhagen Consensus afholdt i København. Det er et arrangement afholdt af Institut for Miljøvurdering, med den kontroversielle Bjørn Lomborg i spidsen.

Consensus-mødet samler ni af verdens førende økonomiske eksperter, hvoraf fire er nobelpristagere. Målet med mødet er at nå frem til en prioriteret liste over løsninger på verdens store udfordringer.

De ni eksperter vil tage udgangspunkt i en liste over 10 store globale udfordringer. 10 anerkendte økonomer udarbejder op til mødet videnskabelige artikler om de 10 udfordringer. Disse artikler anvendes som beslutningsgrundlag for eksperternes prioritering.

En af disse globale økonomiske udfordringer er, hvordan de mange problemer med sult og underernæring i verden skal bekæmpes.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024