Ikke det bedste år for fødevareindustrien

År 2003 vil ikke gå over i historien som et af de bedste for den danske fødevareindustri, tværtimod. Det vælter ikke ind med ordre som tidligere, og lagrene bliver stadig større. Der anes dog lys for enden af tunnelen.
Claus Iversen

Analysen af fødevareindustrien omsætning på hhv. hjemmemarkedet og på de udenlandske markeder viser en klar tendens til, at hjemmemarkedet betyder stadig mindre, mens omsætningen uden for Danmark fortsat bliver af større betydning.

Jens Holst-Nielsen
FIs chefkonsulent

Det har været et skuffende år for den danske fødevareindustri. Selv om der er optimisme at spore, så har den generelle tendens været nedslående.

FødevareIndustriens chefkonsulent, Jens Holst-Nielsen, har da også ladet champagnen blive i køleskabet, men han aner muligheder for snart at lade proppen springe:

"Der er ikke meget at fejre ved vores seneste konjunkturbarometer. Efter det forholdsvis store negative stemningsskred i erhvervstilliden i tredje kvartal er stemningen dog igen på vej op. Der er ikke tale om et stort løft i erhvervstilliden, men vi kan konstatere at antallet af virksomheder med negative forventninger til det kommende kvartal er lidt mindre end for et kvartal siden".



Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024