Ikke tiltro til spareplaner

Enhedslisten og de Radikale har ikke tiltro til Lars Barfoeds spareplaner. Man kan ikke bruge færre penge og få den samme kvalitet, lyder argumentet fra Enhedslisten. Den Radikale fødevareordfører mener højst, at der kan spares 10 millioner kroner i Fødevarestyrelsen i 2006.
Mikael Børsting

Lars Barfoeds udtalelser til Altinget er jo en meget hård kritik af hans forgængere. Det virker som om, at det hele flyder i Fødevarestyrelsen

Per Clausen, fødevareordfører i Enhedslisten
Lars Barfoed får ikke mange point fra Enhedslistens fødevareordfører Per Clausen, når det handler om de kommende besparelser i Fødevarestyrelsen. Heller ikke de Radikale tror på, at Fødevarestyrelsen kan spare 50 millioner i 2006.

Før valget kom det via en ny strukturrapport frem, at Fødevarestyrelsen skal spare 50 millioner kroner i 2006, og selvom Lars Barfoed ikke vil sætte konkrete tal på, er den konservative minister ikke bange for at skære i styrelsen budget. Alle partier burde være interesseret i, om man kan få den samme kvalitet for færre penge, mener Lars Barfoed.

Per Clausen fra Enhedslisten mener, at Lars Barfoed - akkurat som VK-regeringen, taler og taler om bedre kvalitet, men når det kommer til stykket, så vil man ikke betale prisen.

"Lars Barfoeds udtalelser til Altinget er jo en meget hård kritik af hans forgængere. Det virker som om, at det hele flyder i Fødevarestyrelsen. Selvfølgelig skal vi se på, om der kan spares penge, men som udgangspunkt går Enhedslisten ind for endnu mere fødevarekontrol og bedre fødevaresikkerhed," siger Per Clausen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024