Ingen køer på isen - dyrlæger er uafhængige

SFs landbrugsordfører, Kristen Touborg, har i længere tid forsøgt at så tvivl om chefembedslægernes uafhængighed. I et svar til Folketingets Fødevareudvalg forsøger fødevareministeren nu at lægge låg på sagen.
Claus Iversen

Jeg kan i sagens natur ikke afvise, at der i enkeltstående tilfælde kan opstå en sag, hvor der ikke er den påkrævede distance mellem offentligt ansatte chefembedsdyrlæger og lederen af et slagteri. Det er dog min helt klare opfattelse, at der findes de fornødne systemer til at sikre chefembedsdyrlægernes uvildighed i forhold til de virksomheder, som de kontrollerer.

Mariann Fischer Boel (V)
Fødevareminister
Eksisterer der en risiko for, at en chefembedsdyrlæge bliver for gode venner med et slagteris ledelse? Eller sikrer systemet, at dyrlægen er uafhængig?

Denne problemstilling har landmanden Kristen Touborg fra SF kredset om i længere tid. Han frygter, at chefembedsdyrlægerne kan blive for sammenspist med de pågældende slagterierne og deres leder.


Han mener, at faren for sammenspisthed bliver større, eftersom det snart bliver tilladt for slagteriernes egne ansatte at udføre opgaver i forbindelse med kødkontrol af dyr - dog kun under overvågning af embedsdyrlægen.

I et svar til Folketingets Fødevareudvalg forsøger fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) at lægge låg på diskussionen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024