"Jeg har en brændende passion for mælk"

INTERVIEW: Ifølge Mejeriforeningens nye formand Michael Stevns skal dansk mælkeproduktion ruste sig til fortsat specialisering og kamp med sodavanden.
Mejeriforeningens nye direktør Michael Stevns forudser både udfordringer og potentialer for dansk mælkeproduktion i fremtiden.
Mejeriforeningens nye direktør Michael Stevns forudser både udfordringer og potentialer for dansk mælkeproduktion i fremtiden.
Niels Th. Dahl

Vi har muligheder for at producere meget mere. Producenterne tror virkelig på det, de er optimistiske. Malkestaldene er blevet ud- og ombygget, og det er mejerierne også i voldsom takt.

Michael Stevns
Direktør for Mejeriforeningen
Fakta

Michael Stevns:

Født 1962

1986 uddannet mejeriingeniør fra Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole
1986-1993 produktudviklingschef i Arla Foods
1993-1998 direktionssekretær i Arla Foods
1998-2003 innovationsdirektør i Arla Foods
2003-2007 koncerndirektør i Arla Foods
2007-        administrerende direktør i Mejeriforeningen

Umiddelbart virker den 44-årige nyudnævnte direktør for mejeriernes brancheorganisation Mejeriforeningen Michael Stevns som et usædvanligt roligt og gemytligt menneske.

Han er ulasteligt klædt, taler stille og korrekt og fremstår som en person, der har alt andet end interesse i at tale om eller fremhæve sig selv.

Men bag det rolige ydre brænder Michael Stevns' hjerte varmt og passioneret - for mælk og dansk mælkeproduktion. I mere end 20 år har den hvide danske eksportsucces været omdrejningspunktet for Michael Stevns' karriere - i mange år i mejerigiganten Arla Foods - og i juni i år tiltrådte han så en af topposterne i de danske mejerier - nemlig administrerende direktør i Mejeriforeningen, hvor han afløste Ole Willemann.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024