Julesamtale: Anne Sina

JULEKALENDER: Altinget bringer hver dag frem mod juleaften et interview med en folketingspolitiker. Det første interview er med Anne Sina (S), der nævner en forkærlighed for fhv. forbundskansler Willy Brandt og tv-serien The Wire.

"Jeg synes, at forhenværende forbundskansler Willy Brandt (1913-1992) er meget sej. Jeg har også en plakat hængende af ham på mit kontor," siger Anne Sina (S).
"Jeg synes, at forhenværende forbundskansler Willy Brandt (1913-1992) er meget sej. Jeg har også en plakat hængende af ham på mit kontor," siger Anne Sina (S).Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Scanpix
Frederik Marker Hansen

 Jeg synes, Sundhedsaftalen er en aftale, hvor man kan ranke ryggen og sige, at det er derfor, vi har en socialdemokratisk regering.

Anne Sina
Forbrugerordfører, Socialdemokratiet
Fakta
Anne Fuglsang-Damgaard Sina, født 3. april 1987 i Flensborg, Tyskland, datter af overlæge Dirk Sina og sygeplejerske Karin Sina. Gift med MF Rasmus Horn Langhoff.

Hun er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 2011.

Er førstesuppleant for Socialdemokraterne i Sydjyllands Storkreds. Hun overtog Jacob Bjerregaards plads i Folketinget den 1. januar 2014, efter han fik borgmesterposten ved kommunalvalget 19. november.

- Forbrugerordfører

Kilde: ft.dk

Hvorfor gik du ind i politik?
Det gjorde jeg, fordi jeg ikke kunne lade være. Jeg synes, man skal blande sig og engagere sig, når man har nogle holdninger til tingene. Man kan gøre det i den lokale skolebestyrelse, i kommunalpolitik eller i landspolitisk. Det er det, jeg synes, er rigtig spændende.

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?
Det er der mange, der er. Men jeg synes, at forhenværende forbundskansler Willy Brandt (1913-1992) er meget sej. Jeg har også en plakat hængende af ham på mit kontor. Han var en meget modig og visionær mand, som ikke kun lavede dagligdagspolitik, men også havde store visioner. Jeg synes, at den slags er meget inspirerende.

Hvilken politisk modstander har du mest respekt for?
Det står ikke lysende klart for mig, men jeg synes, generelt det er folk, der er meget arbejdssomme, og som på en ellere anden måde har sine egne holdninger. Eksempelvis Mette Bock fra Liberal Alliance, som har rødder i det sønderjyske, synes jeg, er et fornuftigt menneske. Hun har sine egne holdninger ud over partiets. Det respekterer jeg.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024