Kommende eksporteventyr i Irak

Danmark får en betydelig rolle i genopbygningen af Iraks fødevare- og landbrugsproduktion. Det vil betyde store danske eksportmuligheder, når situationen i landet er faldet mere til ro. Det mener den irakiske landbrugsminister, der i disse dage besøger Danmark.
Cecilie Bech
Den irakiske landbrugsminister Dr. Sawsan A. M. Al-Sherifi er i disse dage med sine nærmeste medarbejdere i landbrugsministeriet på studietur i Danmark.

På et pressemøde på Axelborg i København den 2. november udtrykte den irakiske minister et stærkt ønske om, at dansk landbrug indtager en væsentlig rolle i genopbygningen af den tilbagesatte landbrugssektor - især indenfor kvægbrug.

Handlingsplanen
I øjeblikket er Dr. Sawsan A. M. Al-Sherifi i gang med at udforme en handlingsplan, der skal hjælpe landbrugssektoren på fode igen efter krigen.

Og det er netop i forbindelse hermed, at hun er i Danmark - for med egne øjne at se, hvad dansk landbrug kan og dermed kan bidrage med i Irak på forsknings-, uddannelses-, produktions-, kvægbrugs-, alvsprograms- og organisationsområdet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024