Kommissionen vedtager fødevarestrategi med nye mål for 2030
STRATEGI: Onsdag kom EU-Kommissionen med sin længe ventede jord til bord-strategi med nye mål for blandt andet omfanget af økologisk landbrug og salget af antimikrobielle stoffer.
![Ledende næstformand Frans Timmermans og kommissærerne Stella Kyriakides og Virginijus Sinkevičius var med til at præsentere EU-Kommissionens nye jord til bord-strategi. ](https://www.altinget.dk/cdn-cgi/image/q=80,fit=crop,w=2560,f=jpeg/https://legacy.altinget.dk/images/article/194725/67248.jpg)
![Sine Riis Lund](https://www.altinget.dk/cdn-cgi/image/q=80,fit=crop,w=64/https://legacy.altinget.dk/images/Writers/4776-sine-riis-lund-2-48.jpg)
Sine Riis Lund
Journalist og redaktørKommissionen har præsenteret sin nye fødevarepolitik, der skal sikre et “retfærdigt, sundt og miljøvenligt fødevaresystem”.
Den såkaldte jord til bord-strategi føjer nye mål til EU's fødevarepolitik og kan ifølge Landbrug & Fødevarer “få markant betydning for landbrugets rammevilkår i EU”.
Strategien indeholder blandt andet et nyt mål om, at 25 procent af landbrugsarealerne skal dyrkes økologisk, og at brugen af farlige pesticider skal halveres inden 2030.