Kostrådene skal pudses

KOSTRÅD: De otte officielle danske kostråd skal have et serviceeftersyn. Ernæringseksperter og Fødevarestyrelsen vil sikre, at ny ernæringsfaglig viden samt forbrugernes ændrede spisevaner bliver taget i betragtning.

De nuværende kostråd, som har eksisteret i seks år, omhandler blandt andet at spise seks stykker frugt og grønt om dagen og fisk flere gange om ugen.

Nu skal rådene evalueres af ernæringseksperter fra DTU Fødevareinstitut og Fødevarestyrelsen, for at se, om der er brug for en opdatering, skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

Mere præcis viden
Den sidste revision foregik i 2005, og her blev syv kostråd til otte, da 30 minutters daglig motion også skulle indgå. Fødevarerstyrelsen satte i 2008 mængder på fuldkornsanbefalingerne, og rådene om fisk blev tidligere i år opdateret for de, der spiser mere end de anbefalede mængder.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024