Kosttilskudsundersøgelse fordrer mere kontrol

KOST: Resultater af en ny undersøgelse af kosttilskudsområdet har belyst behovet for en styrket kontrol af kosttilskudssikkerheden. Fødevareminister Henrik Høgh (V) offentliggør en ny strategi for området i maj.

Fødevarestyrelsens kosttilskudskontrol 2010 har vist, at der er brug for mere sikkerhedskontrol af kosttilskud på trods af, at forhandlere af disse er blevet bedre til at følge loven. Det skriver Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Fødevareminister Henrik Høgh (V) udtaler:

"Resulaterne viser, at der stadig er forhold, der skal rettes op på i branchen, for forbrugerne skal naturligvis kunne være trygge, når de køber kosttilskud. Det er baggrunden for, at vi sidste år indgik et forlig, der giver mulighed for netop at skærpe kontrollen og målrette den mod de aktører, der har svært ved at leve op til reglerne."

Fødevarestyrelsen Kosttilskudsgruppes kontrol af produkterne er ikke stikprøvebaseret, men risikobaseret. Dette betyder, at de resultater, som kom frem af undersøgelsen, ikke afspejler virksomhedernes generelle evne til at overholde lovgivningen. Kontrollen resulterede i, at to ud af tre kosttilskud fik anmærkninger ud af de 100 produkter, der indgik i undersøgelsen, skriver Fødevareministeriet.

Fødevareministeren forventer at offentliggøre en ny strategi for på kosttilskudsområdet i maj 2011. Strategien skal sikre gode rammevilkår for branchen, samt større tryghed for forbrugerne.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024