Kyllinger lider stadig

Under en tredjedel af alle kyllingeproducenter leverer kyllinger til slagterierne, hvor trædepuderne er i orden. SF er rystet, og branchen selv er utilfreds, selv om det er gået fremad.
Claus Iversen

Det er meget utilfredsstillende, at vi ikke har haft succes med at komme væsentlig længere ned i antallet af kyllinger med trædepude-problemer. Jeg vil dog gerne understrege, at der er væsentlige forbedringer i forhold til tidligere.

Jan Petersen
Direktør i Dansk Slagtefjerkræ
Kun 29 pct. af de kyllinger, som bliver leveret til slagterierne, har gode og sunde fødder. Det fremgår af en opgørelse fra Fjerkrærådet af de leverede hold af slagtekyllinger i januar 2004.

SFs landbrugsordfører, Kristen Touborg, er rystet over, at tallet er så lavt og kræver, at justitsminister Lene Espersen (K), som tager sig af lovgivning vedrørende dyrevelfærd, gør noget ved problemet.

I et svar til Kristen Touborg giver Fødevaredirektoratet udtryk for, at forholdene er 'betænkelige', og så er tingene ifølge landbrugsordføreren bekymrende dårlige:


"Det er meget sjældent, at Fødevaredirektoratet bruger udtrykket 'meget betænkeligt', men det gør de altså her. Derfor er tilstanden ganske enkelt utilgivelig dårlig."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024