Kyllingevelfærd ved korsvej

Dyrenes Beskyttelse og Det Danske Fjerkræraad er så uvenner, at dyrevennerne onsdag havde foretræde for Fødevareudvalget. Dyrenes Beskyttelse anklager producenterne for lovovertrædelser og myndighederne for nøl. Læs de to parters udlægning af sår på fødder og lovbrud.
Lars Igum Rasmussen
Siden januar har Det Danske Fjerkræraad og Dyrenes Beskyttelse ikke kommunikeret.

Dyrenes Beskyttelse er så forfærdede over de danske slagtekyllingers forhold, at foreningen ikke længere vil tage medansvar for, ”at kyllingeproducenterne konsekvent overtræder loven.” Derfor har foreningen stoppet de løbende forhandlinger om danske slagtekyllingers forhold.

Af samme grund havde Dyrenes Beskyttelse onsdag foretræde for Folketingets Fødevareudvalg om kyllingernes forhold. Dyrenes Beskyttelse skærer over for FødevareTinget problematikken ud i pap:

”Samarbejdsklimaet mellem Det Danske Fjerkræraad og Dyrenes Beskyttelse er gået helt galt, fordi vi hver især har forskellige indgange til kyllingevelfærd. De vil slække på lovgivningen. Vi vil fastholde. De insinuerede under forhandlinger med os, at de ikke overholder loven om lysprogram. Det skal de. Det er vores holdning. Så klar kan det siges,” siger adm. direktør i Dyrenes Beskyttelse Ole Münster inden han skulle konfrontere udvalget.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024