Landbrug & Fødevarer vil give partistøtte

PARTISTØTTE: Landbrug & Fødevarer vil give økonomisk støtte til de partier, der gør mest for landbruget.

På lige fod med andre større erhvervsorganisationer vil Landbrug & Fødevarer nu til at give økonomisk støtte til politiske partier. I første omgang vil der være tale om ca. 3 mio. kr. op til det kommende folketingsvalg. Organisationen ser beslutningen, om at begynde at yde partistøtte, som en nødvendighed for at fremme sine medlemmers interesser i en tid, hvor det er tendensen at yde økonomisk støtte.

"Vi er efterhånden den eneste større erhvervsorganisation, som ikke giver tilskud til politiske partier. Fagbevægelsen, Dansk Arbejdsgiverforening, SALA, finanssektoren - de gør det alle sammen. Vi har derfor vurderet, at vi er nødt til at følge med, for at optimere vores politiske interessevaretagelse," siger Niels Jørgen Pedersen, fungerende formand i Landbrug & Fødevarer, til Landbrugsavisen.

Venstre får nok mest
Ifølge Niels Jørgen Pedersen er det i princippet alle partier, der kan modtage støtten. Hvis Landbrug & Fødevarers formandskab vurderer, at et parti arbejder for ordenlige rammevilkår for landbrugs- og fødevareerhvervet, kan det altså resultere i ekstra kampagnekroner. Niels Jørgen Pedersen indrømmer dog, at det i praksis primært vil være de borgerlige partier, der modtager støtten:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024