L&F kræver reform af miljø- og naturlovene

LOVREFORM: Landbrug & Fødevarer vil have en reform, der gør miljø- og naturlovene mere enkle og forståelige. Fødevareminister Mette Gjerskov (S) mener, at landmændene skal holdes under opsyn.
Hvis det står til Landbrug og Fødevarer, skal regeringen lave en lovreform, der sammentænker miljø- og naturlovgivningen.
Hvis det står til Landbrug og Fødevarer, skal regeringen lave en lovreform, der sammentænker miljø- og naturlovgivningen. Foto: Peder Størup
Per Bang Thomsen

Der er brug for en lovreform, der sammentænker miljø- og naturlovgivningen.

Niels Jørgen Pedersen
Formand, Landbrug & Fødevarer

De nuværende regler på natur- og miljøområdet er alt for bøvlede og bureaukratiske, og flere af dem fører blot til unødvendig kontrol med de danske landmænd.

Det var den klare melding, da Landbrug & Fødevarer onsdag holdt delegeretmøde i Herning, og derfor vil erhvervsforbundet nu have en reform af lovgivningen på områderne. Reglerne skal gøres enklere, mener formand Niels Jørgen Pedersen.

"Der er brug for en lovreform, der sammentænker miljø- og naturlovgivningen. På den måde får vi en mere effektiv beskyttelse af miljø og natur, samtidig med at reglerne forkenkles, og sagsbehandlingen bliver mere effektiv," sagde Niels Jørgen Pedersen under sin tale og understregede, at der grundlæggende er brug for en regulering og en offentlig service, "der understøtter og ikke undergraver vækst i landbruget".

Venstre bakker op
Flere af de landmænd, der i løbet af dagen indtog talerstolen i den midtjyske provinsby, forklarede, hvordan de mange natur- og miljøregler har gjort arbejdslivet ekstra besværligt for dem.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024