Lidegaard: Før troede jeg jeg havde travlt

Martin Lidegaard er fødevareordfører for de radikale. Han er overrasket over det hurtige tempo på Christiansborg og føler, han gør en større forskel, end han troede, han ville. Og så har den radikale politiker det godt med åbne magtkampe.
Cecilie Bech

Det går hurtigt. Rigtig hurtigt. Før jeg kom i Folketinget var jeg arbejdsleder for 30 medarbejdere. Der troede jeg, jeg havde travlt. Men det her slår alt. Folketinget tager prisen

Martin Lidegaard
MF Folketinget for RV
Fakta
20. november 2004 var det tre år siden en del nye Folketingsmedlemmer kom i Tinget.

Hvordan er det så?
Lever det op til forventningerne?
Og hvad er træls?

Altinget har spurgt og bringer i dag det tredje og sidste interview i rækken med de "nye Folketingsmedlemmer" i Fødevareudvalget.


Kilde: Altinget
Hvad har overrasket dig mest ved at komme i Folketinget?

"Hurtigheden. Hurtigheden hvor med beslutninger træffes. Hastigheden hvor med historier i pressen skabes. Den hastighed der er over arbejdet. Nogle gange får man jo forelagt forligstekster, som man overhovedet ikke har set før og skal tage stilling til på ganske få minutter. Nogle gange bliver man ringet op af journalister, som har spørgsmål, man skal svare på i løbet af ganske få minutter.

Det går hurtigt. Rigtig hurtigt. Før jeg kom i Folketinget var jeg arbejdsleder for 30 medarbejdere. Der troede jeg, jeg havde travlt. Men det her slår alt. Folketinget tager prisen."

Har det været en stor omvæltning at komme i Folketinget?

Dokumentation
CV
  • Martin Lidegaard er født den 12. december 1966 og opvokset på Krogerup Højskole som søn af højskolelærer og forfatter Mads Lidegaard og journalist Else Lidegaard. Tre storebrødre, Øjvind, Kresten og Bo.

  • Samfundssproglig student i 1985 og cand.comm. fra RUC i historie og kommunikation i 1993. Undervejs redaktør på RUC-Nyt, freelance journalist og konsulent.

  • 1993-96 informationschef i Kommunernes gensidige Forsikringsselskab. 1996 vicegeneralsekretær og informationschef i Mellemfolkeligt Samvirke (MS). Afdelingsleder for informationsafdelingen som arbejder med MS' politikudvikling og lobbyarbejde, presse, kampagner, medlemshvervning- og service, intern information og MS' regionale kontorer i Danmark.

    Arbejdet i MS har ført til omfattende rejseaktiviteter til stort set alle dele af verden, især Afrika, Mellemamerika og Balkan.

  • Medlem af Det Radikale Venstre siden 1993 med sæde i partiets hovedbestyrelse fra september 1999. Ligeledes medlem af den lokale hovedbestyrelse for København og Frederiksberg fra 1994 til 2002.

  • Gift i juli 1995 med Sniff Nexø, der i oktober 1999 i regi af Panum Instituttet startede på en ph.d afhandling om det danske sundhedsvæsen under regeringens magtudredningsprojekt. Sammen har de datteren Barbara på 2 år.

  • 2001: Valgt i Folketinget den 20. november, ordfører på fødevarer (herunder fiskeri og landbrug), energi og trafik samt stedfortræder i miljø- og udenrigsudvalg.

  • Folketingskandidat i Roskildekredsen fra foråret 2003. Næstformand i bestyrelsen for SILBA (Support Initiative for Liberty and Democracy in the Baltic Area) fra marts 2004.

    Kilde: Martin Lidegaards hjemmeside


  • Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024