Ligemeget om ejer eller forpagter

29/7-04: Mariann Fischer Boel (V) fortæller Inger Bierbaum (S), at med den nye direkte EU-støtte fra 2005 gør det ingen forskel om man er ejer eller forpagter af jorden.
Dokumentation
Spørger: Inger Bierbaum (S)

Spørgsmål: Vil ministeren oplyse om reglerne for udlejning af jord efter de nye EU-regler om hektarstøtte, samt hvem der har retten til hektarstøtten, er det udlejer eller lejer?

Svar fra fødevareministeren: I henhold til reglerne for den regionale implementering af den nye afkoblede, arealbaserede støtte, som fra 2005 i Danmark afløser bl.a. den nuværende hektarstøtteordning, fordeles betalingsrettighederne på samtlige de støtteberettigede arealer som af driftsherren anmeldes som støtteberettigede i implementeringsåret for den nye ordning, i Danmark 2005, og det er uden betydning i denne forbindelse, om driftsherreansvaret for jorden baserer sig på ejerskab eller forpagtning.

Når først betalingsrettighederne er uddelt, forventes det, at udleje af jord vil ske sammen med de tilhørende betalingsrettigheder.

Spørgsmål: Vil ministeren oplyse, om det gør nogen forskel, efter de nye EU-regler om hektarstøtte, for så vidt angår udlejet jord, hvilken type landbrug, svine-, kvæg- eller planteproduktion, lejeren driver?

Svar fra fødevareministeren: Det er for den nye arealbaserede, afkoblede støtte, som fra 2005 i Danmark afløser bl. a. den nuværende hektarstøtteordning, uden betydning, om det er kvæg-, svine- eller planteproduktion, der drives på de støtteberettigede arealer, og dette gælder, hvad enten det er en ejer eller en forpagter, som driver arealerne.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024