Mejerier skal under dobbeltkontrol

Valle fra osteproduktion skal fremover kontrolleres to gange, fordi den anvendes som dyrefoder. Mejeriforeningen kalder det "overflødig dobbeltkontrol" og klager nu over Plantedirektoratets afgørelse.
Mikael Børsting
Mejerierne er godt trætte af, at Plantedirektoratet skal til at tjekke vallen. Den er allerede kontrolleret en gang, lyder klagen.

"Jamen, det her problem med dobbeltkontrol rammer jo alle mejerier. Det har altid været sådan, at noget af vallen går til foderproduktion, fordi den indeholder særlige vitaminer, men vallen har jo allerede været kontrolleret en gang via fødevarekontrollen, og derfor er det bare endnu mere bureaukrati, at vallen også skal testes af Plantedirektoratet," siger Laila Lundby fra Mejeriforeningen til Altinget.

Mejerier bliver sorteper
Hun mener, at mejerierne bliver sorteper, fordi de skal punge ud for den ekstra kontrol samtidig med, at de bliver registreret som fodervarevirksomheder.

"Rent imagemæssigt er det uheldigt, at udenlandske kunder kan få indtryk af, at mejerierne både fremstiller mejeriprodukter og foderstoffer til dyr. Desuden er det besværligt, at der nu er flere myndigheder, der skal kontrollere mejerierne. Det bliver altså endnu dyrere for mejerierne, da det er brugerbetalt kontrol," fortæller Laila Lundby, der vil klage over Plantedirektoratets beslutning.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024