Mindre antibiotika til husdyr

Selvom forbruget af antibiotika til husdyr de seneste år generelt set er faldet, så forsøger myndighederne i øjeblikket at mindske anvendelsen yderligere ved at bruge zink i stedet. Det oplyser Henriette Kjær (K) i et svar til Fødevareudvalget, der efterlyser handling på området.
Cecilie Bech
Forbruget af antibiotika til husdyr skal minimeres yderligere. Derfor er Fødevarestyrelsen i samarbejde med Plantedirektoratet i øjeblikket igang med et projekt, der skal undersøge, om antibiotikabehandling af smågrise kan reduceres ved at bruge zink i stedet.

Det oplyser Henriette Kjær (K) til Folketingets Fødevareudvalg, der har bedt ministeren om at oplyse, hvilke initiativer hun vil tage for at nedbringe forbruget af antibiotika.

Udvalget påpeger, at anvendelsen af antibiotika i fødevareproduktionen er steget 6 pct. fra 2002-2003.

Henriette Kjær erkender stigningen, men bemærker dog, at det samlede forbrug af antibiotika til husdyr er faldet markant igennem de seneste fem til syv år. I 1996 var tallet godt 150 tons, hvor det i 2002 var nede på 95.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024