Debat

Nødvendig sag mod Arla

Koncentrat af lederen "Nødvendig sag- Arla-sag vigtig for den frie konkurrence" i Politiken 18/3 2005.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
EFTER 17 MÅNEDERS forberedelse er Statsadvokaten for Økonomisk Kriminalitet (SØK) endelig klar til at rejse en sag mod Arla Foods for misbrug af sin dominerende stilling på mælkemarkedet.

SØK har over for Arla indikeret, at det mandag vil fremsende et anklageskrift med krav om en bøde på et tocifret millionbeløb.

SØK har efter 17 måneders efterforskning skåret sagen til, så anklagen alene handler om Arlas markedsføringsbidrag til engrossupermarkedet Metro. Bidraget fra Arla fik Metro til at fjerne konkurrenten Hirtshals Andelsmejeris produkter fra hylderne.

SELV OM ARLA afviser SØK's påstand om misbrug af selskabets dominerende stilling i den konkrete sag, har forbrugerne og den frie konkurrence på forhånd vundet en klar sejr. Først og fremmest, fordi vi i dag ser et langt mere ydmygt Arla. (...)

Påstanden har været, at størrelse giver lavere omkostninger til glæde for forbrugerne, men det omvendte har været tilfældet. Flere undersøgelser har vist, at danske forbrugere har betalt overpriser for fødevarer, der i Danmark netop domineres af få meget store selskaber.(...)

HIRTSHALS ANDELSMEJERI mener, at det har tabt 56 millioner kroner på, at Arla fik skubbet dem ud af køledisken hos blandt andre Metro. (...)

Det har hidtil været en vindersag for de små konkurrenter og forbrugerne. Den må ikke tabes i jagten på et formildende millionbeløb som plaster på såret.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024