Nul-tolerance overfor salmonella

Det Radikale Venstre ønsker klar besked fra fødevareministeren, om der er EU-regler, der stiller sig i vejen for at indføre en såkaldt nul-tolerance overfor salmonella i danske madprodukter.
Kristian Lund Pedersen

Jeg finder det uacceptabelt og grotesk, at kød, som man med sikkerhed ved indeholder salmonella, alligevel sendes ud til de danske forbrugere. Det hul må ministeren få lukket og selvfølgelig på en måde, der ikke kommer i strid med de gældende EU-regler.

Martin Lidegaard (RV)
Fødevareordfører
Det Radikale Venstre har fredag den 23. april kaldt fødevareminister Mariann Fischer Boel i samråd om den verserende sag om kød, der afvises af andre lande på grund af salmonella, men alligevel havner i de danske kølediske.

Det Radikale Venstre ønsker at vide, hvad ministeren har tænkt sig at gøre ved problemet og vil samtidig have afklaret, om der er EU-regler, der stiller sig i vejen for at indføre de samme regler i Danmark, som man har i Sverige, Norge og Finland, og hvor meget indførelsen af en såkaldt nul-tolerance over for salmonella forventes at koste og indbringe den danske fødevareindustri:

"Jeg finder det uacceptabelt og grotesk, at kød, som man med sikkerhed ved indeholder salmonella, alligevel sendes ud til de danske forbrugere. Det hul må ministeren få lukket og selvfølgelig på en måde, der ikke kommer i strid med de gældende EU-regler," siger fødevarepolitisk ordfører Martin Lidegaard (RV).

Den radikale ordfører påpeger, at indførelsen af en eventuel nultolerance i Danmark også kræver, at Danmark får lov til at stille skrappere krav til importerede varer.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024