Ny debat: Hvor svært skal det være at få godkendt nye genteknologier?

TEMADEBAT: Genteknologi er atter blevet et varmt emne, og i en ny debat på Altinget Fødevarer giver centrale aktører deres bud på, hvor svært det skal være at få godkendt nye genteknologier.  

Crispr er lige nu underlagt GMO-direktivet, men det er blevet kritiseret af forskere og virksomheder, der ikke mener, at Crispr kan sammenligning med traditionel GMO.
Crispr er lige nu underlagt GMO-direktivet, men det er blevet kritiseret af forskere og virksomheder, der ikke mener, at Crispr kan sammenligning med traditionel GMO.Foto: Pascal Rossignol/Ritzau Scanpix
Marie Lagoni Pedersen

Emnet genteknologi er blevet varmt igen, efter EU-Kommissionen i sin køreplan for en grøn pagt har slået fast, at "nye teknologier og videnskabelige opdagelser" skal være en del af "jord til bord"-strategien for bæredygtige fødevaresystemer.

Der er blevet lagt op til, at det blandt andet er "gensaksen" Crispr, som EU-Kommissionen sigter til med sin formulering.

Crispr er lige nu underlagt GMO-direktivet på lige linje med andre genmodificeringsmetoder, slog EU-Domstolen fast i 2018. Men den afgørelse er blevet kritiseret af forskere og virksomheder, der ikke mener, at Crispr kan sammenlignes med traditionel GMO.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024