Ny EU-støtteordning skader naturen

Fødevareministeren og de store landbrugsforeninger anklages for at overse naturen i forhandlingerne om EUs nye støtteordning. 740 mio. kr. som skulle komme naturen til gode, anvendes andre steder. Landmand ønsker demokrati i Fødevareministeriet.
Kristian Lund Pedersen

Tilsyneladende sker meget for tiden uden diskussion og forhandlinger, hvis bare de store landbrugsforeninger selv kan se fordelene og derfor indstiller synspunkterne til ministeren.

Knud Hansen
Deltidslandmand
En deltidslandmand fra Høng anklager i en henvendelse til Folketingets Fødevareudvalg Mariann Fischer Boel (V) for at ophæve demokratiet og ligge under for de store landbrugsorganisationer:

"Det ligner efterhånden russiske tilstande i Fødevareministeriet, hvor det hele aftales på forhånd. Jeg var af den overbevisning, at det først er i denne tid, der skal ske en forhandling om støtteformerne, men det er tilsyneladende allerede bestemt det hele" skriver Knud Hansen.

Utilfredsheden skyldes forhandlingerne om den kommende EU-støtteordning til landbruget.

Den regionale hybridmodel vil blive anvendt i Danmark til at fordele støtten. I den såkaldte 'Artikel 69' i denne model, er det muligt at afsætte 10 procent af landbrugsstøtten til nærmere bestemte formål, herunder grønne og miljøvenlige formål. For Danmarks vedkommende betyder det et beløb på 740 mio. kroner, da den samlede støtte er på 7,4 mia. kr.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024