Ny kandidatuddannelse i fødevarer fra havet
Kristian Bøg Frandsen
ResearcherDe fem universiteter, der bidrager til uddannelsen, er:
DTU Fødevareinstituttet ved Danmarks Tekniske Universitet
Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet i Trondheim
Norges Miljø- og Biovidenskabelige Universitet
Sveriges Landbrugsuniversitet
Islands Universitet
Den nye nordiske kandidatuddannelse AQFood, Aquatic food production - safety and quality, er en uddannelse i produktion og forarbejdning af akvatiske fødevarer. Bag uddannelsen står fem nordiske universiteter fra Danmark, Norge, Sverige og Island, herunder DTU. Universiteterne dækker tilsammen ekspertise inden for både produktion og forarbejdning, der ellers traditionelt er opdelt i forskellige uddannelser og universiteter. Det skriver DTU.
Den nye uddannelse vil bygge bro mellem produktion og forarbejdning af akvatiske fødevarer. De er i dag stærkt opdelt og forankret i universiteternes ekspertise inden for hvert område.
AQFood-uddannelsen er designet til studerende, der ønsker en karriere i den akvatiske fødevareproduktion - uanset om de vil være fagfolk inden for akvakulturproduktion, industriel fødevareproduktion eller naturressourceforvaltning. Fokus i AQFood er at tage fat på hele kæden og overveje vigtige aspekter af økonomi, produktionsledelse og miljømæssige udfordringer.