Ny konkurrencelov diskriminerer store danske virksomheder

Landbrudsraadet advarer politikerne på Christiansborg om at støtte udkastet til den nye konkurrencelov. Føres den igennem vil konkurrenceevnen hos de store danske virksomheder forringes markant.
Kristian Lund Pedersen

Hvis de store andelsselskaber mister konkurrenceevnen, bliver det ikke til fordel for de små. Det bliver til fordel for store udenlandske selskaber, hvis vej ind på det danske marked kun vanskeliggøres af den konkurrence, som de herboende store selskaber repræsenterer.

Bent Juul Sørensen
Næstformand i Mejeriforeningen og formand for Danske Andelsselskaber
Fakta
I lovforslagets §10, står der blandt andet, at Konkurrencerådet får ret til at udstede på bud om, at en dominerende virksomhed skal udarbejde skriftlige forretningsbetingelser, som skal indsendes til konkurrencestyrelsen.

Kilde: Økonomi- og Erhvervsministeriet
Regeringen har netop sendt endnu et oplæg til en ny konkurrencelov til høring. Der er lagt op til stramninger, som vil gøre den danske konkurrencelov til den skrappeste i verden.

Bliver loven vedtaget skal de store danske virksomheder stå til regnskab for hver eneste aftale, de indgår med en kunde, mens deres konkurrenter i udlandet og blandt de små og mellemstore virksomheder herhjemme frit kan fortsætte med at drive forretning på normal vis.

Det har fået Landbrugsrådet til at rase, da de mener loven vil gøre det særdeles problematisk overhovedet at drive forretning:

"Det er uhørt, at myndighederne blander sig i virksomhedernes prisfastsættelse. Det vil gøre det vanskeligt for virksomhederne at reagere på konkurrence, hvis de hele tiden skal sende deres forretningsbetingelser til godkendelse," siger Claus Søgaard-Richter, vicedirektør fra Landbrugets Andels- og Erhvervsafdeling til Andelsbladet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024