Ny øko-formand: Brug for ny vind til økologien

NYVALG: Per Kølster er ny formand for Økologisk Landsforening, og han skal være med til at rykke den danske økologi ud af stilstand.
Ud over at være nyudnævnt formand for Økologisk Landsforening arbejder Per Kølster for Aarstiderne og brygger og sælger den økologiske øl KØLSTER.
Ud over at være nyudnævnt formand for Økologisk Landsforening arbejder Per Kølster for Aarstiderne og brygger og sælger den økologiske øl KØLSTER.Foto: Martin Zakora
Agnete Finnemann Scheel

Så vi holder vejret lige nu. Der er en afventende holdning til, hvordan vi kommer videre. 

Per Kølster
Formand for Økologisk Landsforening
Fakta

Per Kølsters CV

1979 Agronom fra KU-Science (dengang KVL).

1981-1984 Forskning i økologisk planteforædling.

1984-1996, adjunkt, senere lektor, forskning og undervisning i økologisk jordbrug, udvikling af økologien som fagområde, tværfaglig organisering (Center for Økologi og Miljø), internationale samarbejder om UV og forskning, arrangør IFOAM videnskabelig øko-kongres.

1996 i København, konsulentopgaver blandt andet for 3F og ØLF.

1997-2011 Landmand, formidler, brygger, malter og ’udvikler’, Fuglebjerggaard, tillidshverv Landsforeningen for Praktisk Økologi, Forbrugerrådet, Det Rådgivende Fødevareudvalg Mælkeafgiftsfonden, Promilleafgiftsfonden for gartneri og frugtavl.

2012 Landmand, formidler i Aarstiderne A/S, Krogerup Avlsgaard, Humlebæk.

2012 Eget bryggeri og malteri (Kølster malt og øl aps), krogerup Avlsgaard, Humlebæk.

Økologisk Landsforenings nye formand har økologi i blodet.

58-årige Per Kølster står med ét ben i det økologiske firma Aarstiderne på Krogerup Avlsgaard i Humlebæk og et andet ben i sit eget firma Kølster malt og øl, som brygger øl, der kommer direkte 'fra jord til bord', som den nye formand udtrykker.

Økologien fik han smag for i gymnasietiden, hvor han, når han rodede i jorden, begyndte at frygte for, at det tynde lag om jordens klode, som vi lever af, snart ville blive ødelagt. Han er ikke selv uddannet landmand. Per Kølster er uddannet agronom i 1979 fra Københavns Universitet, men er derefter tillært landmand.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024