Ny V-formand: Industrien skal være ærlig

NYHED: Industrien skal oplyse alt over for forbrugerne. Til gengæld skal politikerne ikke tvinge regler ned over fødevareområdet, mener Venstres nye formand for Landsudvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Henrik Vestergaard.
Mikael Børsting

Forbrugerne skal have en 100 procent ærlig oplysning. Hvis der er produkter, hvor dyrene har fået GMO-foder, så skal forbrugerne have det af vide, så de kan vælge til eller fra. De skal have valget. Hvis forbrugerne skal kunne handle frit, må man ikke forholde sådan en oplysning for forbrugerne

Henrik Vestergaard
Formand for Venstres landsudvalg for fødevare, landbrug og fiskeri
"Jeg er meget glad for formandsposten og har selv været interesseret i det. Dels for at bevare kontakten til det politiske arbejde og dels for at være med til at præge vores principprogram som skal formuleres i 2006."

39-årige Henrik Vestergaard er lykkelig for, at Venstres hovedbestyrelse har udpeget ham som formand for Landsudvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Indtil for blot tre måneder siden var han en del af Venstres folketingsgruppe, men det århusianske folketingsmedlem fik ikke genvalg, selvom han fik et udemærket personligt valg.

Tænketank på fødevareområdet
Nu er han tilbage igen i et udvalg, der består af repræsentanter for Venstres amtsorganisationer, folketingsgruppens fødevaremedlemmer og som praktisk talt fungerer som partiets øverste tænketank på fødevareområdet. Et vigtigt område for det gamle bondeparti.

Den nye formand er da heller ikke bleg for at pege på de konkrete ting, han vil prøve at løfte.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024