Nye S-navne overtager V-mandater

Der tyndes kraftigt ud i V-folketingsmedlemmer, mens S fylder mere og mere. Ud fra en geografisk mandatprognose af professor Søren Risbjerg Thomsens giver FødevareTinget et bud på, hvilke navne fødevarebranchen i fremtiden skal gå i clinch med.
Claus IversenGitte Madsen

Henrik Vestergaard (V), der netop har droppet erhvervskarrieren hos VM Margarine for at hellige sig Christiansborg, er så godt som sikker på at ryge ud af Folketinget, hvis der var valg i dag.

FødevareTinget
At være folketingsmedlem er en risikobetonet tilværelse, i hvert fald når der er valg i sigte. En lang række navne vil efter FødevareTingets vurdering være involveret i rokader, hvis der var valg i dag.

Det kan forudskikkes på baggrund af en geografisk mandatprognose, vi har fået udarbejdet af valgforsker, professor Søren Risbjerg Thomsen.

Blandt de navne, der i følge vores vurdering står til at ryge ud, at V-topnavne som politisk ordfører Jens Rohde, gruppeformanden Erik Larsen og fødevareordfører Henrik Vestergaard.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024