Nyt testcenter skal forbedre fødevareeksporten

KORT NYT: DTU opretter nyt center for hygiejnisk design, som skal teste og godkende virksomheders udstyr til fødevareproduktion.
Anne Marx Lorenzen

Centeret, som bliver en del af DTU Fødevareinstittuet, kommer til at skulle stå for at teste og godkende maskiner og komponenter, der anvendes i fødevareproduktionen. Samtidig vil centeret stå for at forske og rådgive virksomheder og fødevareproducenter i mikrobiologi og hygiejnisk design af udstyr.

Ifølge professor på DTU Fødevareinstituttet Jens Adler-Nissen har hygiejnisk design stor indflydelse på eksport og konkurrenceevne.

”Fødevareproducenter kan ofte spare store beløb, fordi rengøringen tager kortere tid og tillader bedre udnyttelse af udstyret. Dertil kommer værdien af højere fødevaresikkerhed og langt mindre risiko for at skulle tilbagekalde produkter,” siger Jens Adler-Nissen i en pressemeddelelse fra DTU Fødevareinstituttet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024