Øget pres for at åbne EU-budgettet for sanktionsramte landmænd

SANKTIONER: Fødevareministeren tøver med at åbne EU-kasserne for sanktionskompensationer, selv om presset på Bruxelles vokser i takt med, at landbruget mærker effekten af russisk importforbud.

EU's landbrugskommissær, Dacian Ciolos (t.v.), vil nu undersøge, om der er penge tilbage i EU-budgettet til at imødekomme ønsket om flere penge til fødevareerhvervet, som blev fremført af den italienske landbrugsminister, Maurizio Martina (t.h.), som sidder i EU-formandsstolen lige nu.
EU's landbrugskommissær, Dacian Ciolos (t.v.), vil nu undersøge, om der er penge tilbage i EU-budgettet til at imødekomme ønsket om flere penge til fødevareerhvervet, som blev fremført af den italienske landbrugsminister, Maurizio Martina (t.h.), som sidder i EU-formandsstolen lige nu.Foto: Rådet for Den Europæiske Union
Rikke Albrechtsen

Alt, der går ud over det, der allerede er plads til i landbrugsbudgettet, er ikke noget, vi umiddelbart klapper i hænderne over.

Dan Jørgensen
Fødevareminister

BRUXELLES: EU’s ministre overvejer at støvsuge Unionens budget for overskydende midler til at støtte de europæiske landmænd, der er ramt af det russiske fødevareimportforbud.

Det står klart efter et møde mellem de europæiske landbrugsministre i Bruxelles fredag.

Her var hovedtemaet håndteringen af den russiske fødevareembargo på europæiske landbrugsprodukter, der siden starten af august har været et resultat af den igangværende sanktionskrig mellem de to blokke.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024