Øget svineproduktion på kant med EU-lovgivning

Jørn Jespersen (SF) anklager VK-regeringen og Dansk Folkeparti for at se bort fra EU-lovgivningen til beskyttelse af de internationale beskyttelsesområder i Danmark.
Kristian Lund Pedersen

Tilladelsen er ekstra grotesk, fordi udvidelsen af svineproduktionen vil belaste et allerede overbelastet område yderligere med kvælstof og gylle – et område som både er internationalt beskyttelsesområde og sat i forbindelse med en kommende nationalpark i Nordsjælland.

Jørn Jespersen (SF)
Medlem af Folketingets Miljøudvalg
Fakta

Kilde: Frederiksborg Amt
Medlem af Folketingets Miljøudvalg Jørn Jespersen (SF) anklager Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti for at se stort på de diriktiver fra EU, som skal tilgodese internationele beskyttelsesområder.

Baggrund for SFerens kritik kommer efter et borgerligt flertal i Frederiksborg Amts økonomiudvalg har godkendt et forslag om at udvide svineproduktionen på Esrumgård:

"Det borgerlige ja til en fordobling af svineproduktionen på Esrumgård viser, at de nuværende regler for svineproduktion er helt utilstrækkelige. VK-regeringen og Dansk Folkeparti har svækket naturbeskyttelsen ved ikke at sikre en ordentlig gennemførelse af EU-lovgivningen til beskyttelse af de internationale beskyttelsesområder i Danmark," siger Jørn Jespersen.

Udvidelsen giver mulighed for en samlet produktion på 195 polte og 400 årssøer med en årlig produktion på 12.000 smågrise og 11.950 slagtesvin (svarende til 499 dyreenheder). Der opføres en ny stald, en ny lade og to nye gyllebeholdere.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024