Økologisk mad er bedre, tror forbrugerne
![](https://www.altinget.dk/cdn-cgi/image/q=80,fit=crop,w=2560,f=jpeg/https://legacy.altinget.dk/images/article/53322/155.jpg)
![Helle Ib](https://www.altinget.dk/cdn-cgi/image/q=80,fit=crop,w=64/https://legacy.altinget.dk/images/Writers/Helle Ib ori.-2-48.jpg)
Helle Ib
Det handler om at kunne rådgive myndigheder om, hvorvidt de kan og skal blande sig – for eksempel i form støtte til Ø-mærket
Mette Wier
Projektansvarlig, akf
Danskernes holdning til økologiske fødevarer rummer en række paradokser, som et nyt forskningsprojekt går i dybden med. Amternes og Kommunernes Forskningsinstitut, akf, står i spidsen for den omfattende forskning, der løber over fire år og sætter fokus på ”offentlig regulering og husholdningernes efterspørgsel på sundhed og miljø”.
I projektet, som vil munde ud i en række anbefalinger, indgår blandt andet:
- Vurdering af stabiliteten i forbrugernes efterspørgsel. Herunder, hvad der får folk til at købe økologiske fødevarer, og hvilke forhold, der spiller ind, hvis de holder op med det igen.