Økologisk virksomhed kæmper mod systemet
Claus Iversen
Ingen forfatter
Ingen forfatter
Farre A/S er den største udbyder af økologisk salami i England og Sverige, men kan ikke få tilladelse til at sælge deres produkter i Danmark.Jeg har efterhånden på fornemmelsen, at der er nogle embedsmænd, der ganske enkelt ikke mener, at vi skal have lov til at sælge vores økologiske salami medmindre, det bliver slicet på dansk jord.
Henry Franzen
Salgsdirektør i Farre A/S
Virksomheden har nu i et års tid løbet panden mod 'myndighedsmuren', som ikke vil tillade, at det økologiske kød slices i Tyskland og derefter sælges i Danmark med det økologiske mærke.
Salgsdirektør i Farre A/S, Henry Franzen, håber, at Folketingets Fødevareudvalg kan 'se det groteske i myndighedernes afslag:'
"Vi følger alle retningslinjer for produktion af økologisk salami, men da vi ikke har råd til at opføre et sliceri, får vi det slicet i Tyskland. Myndighederne siger, at der er risiko for, at kødet bliver forbyttet på sliceriet, og vi får noget andet kød hjem. Jamen, det kunne da også ske, hvis sliceriet lå i Danmark."