Økologisk virksomhed kæmper mod systemet

Den lille økologiske slagterforretning, Farre A/S, besøger onsdag kl. 13.00 Folketingets Fødevareudvalg for at brokke sig over, at virksomheden ikke må sælge deres økologiske salami i Danmark.
Claus Iversen

Jeg har efterhånden på fornemmelsen, at der er nogle embedsmænd, der ganske enkelt ikke mener, at vi skal have lov til at sælge vores økologiske salami medmindre, det bliver slicet på dansk jord.

Henry Franzen
Salgsdirektør i Farre A/S
Farre A/S er den største udbyder af økologisk salami i England og Sverige, men kan ikke få tilladelse til at sælge deres produkter i Danmark.

Virksomheden har nu i et års tid løbet panden mod 'myndighedsmuren', som ikke vil tillade, at det økologiske kød slices i Tyskland og derefter sælges i Danmark med det økologiske mærke.

Salgsdirektør i Farre A/S, Henry Franzen, håber, at Folketingets Fødevareudvalg kan 'se det groteske i myndighedernes afslag:'

"Vi følger alle retningslinjer for produktion af økologisk salami, men da vi ikke har råd til at opføre et sliceri, får vi det slicet i Tyskland. Myndighederne siger, at der er risiko for, at kødet bliver forbyttet på sliceriet, og vi får noget andet kød hjem. Jamen, det kunne da også ske, hvis sliceriet lå i Danmark."

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024