"Oprør fra Maven" skal deltage i konferencer

19/10-05: Lars Barfoed (K) vil anmode Fødevarestyrelsen om at sikre, at "Foreningen Oprør fra Maven" bliver inviteret til at deltage ved kommende seminarer/konferencer.
Dokumentation
Spørger: Line Barfod (EL)

Spørgsmål S 239: Vil ministeren sørge for, at foreningen Oprør fra Maven bliver inviteret til at holde oplæg og deltage i drøftelserne på Nordisk Ministerråds konference den 10. og 11. november 2005 om fedme, kost og ernæring for at sikre, at konferencen udover at handle om kostråd til den enkelte også kommer til at handle om kærlighed og omsorg i forhold til mad til navnlig de mange, der får leveret mad fra det offentlige, samt om tilberedning af hverdagsmad, råvarer og mad tilberedt af personale i kantiner, plejehjem, børnehaver, skoler m.v.?

Svar fra ministeren: Nordisk Ministerråd vedtog på dets sommermøde i 2005 retningslinierne for en kommende nordisk handlingsplan om bedre sundhed og livskvalitet gennem mad og fysisk aktivitet. En kommende Nordisk Handlingsplan vil fokusere på:

- Hvorledes de nordiske lande kan påvirke den igangværende internationale debat om overvægt og usund livsstil.
- Udviklingen af fælles principper for indsamling af data om udviklingen indenfor nøgleindikatorer, cost-benefit vurderinger og principper for udvælgelse af best-practice.
- Etableringen af fælles ambitioner og målsætninger mht. udviklingen indenfor udvalgte nøgleindikatorer.
- Fælles nordiske initiativer i forhold til inddragelsen af private interessenter.
- Indsamlingen af informationer om initiativer i de enkelte nordiske lande.
- Nordisk samarbejde om forskning og metodeudvikling.

For at sikre relevant input til arbejdet med formuleringen af en Nordisk Handlingsplan afholdes der, som anført i det stillede spørgsmål, en Nordisk konference den 10.-11. november 2005. Konferencen skal bl.a. medvirke til at beskrive og give forslag til rammer for sund mad og fysisk aktivitet, som er relevante for en fælles nordisk handlingsplan.

Den kærlighed og omsorg, der kan knyttes til maden og fødevarekvaliteten, finder jeg er væsentlige temaer, også i relation til sundhed og livskvalitet. Der er imidlertid tale om temaer, der i højere grad er aktuelle i det arbejde, der ligeledes i Nordisk regi er besluttet iværksat om nordisk mad og madkultur – "Ny nordisk mad".

I dette arbejde indgår således opfølgning på Nordisk Ministerråds "Nordisk Køkken" symposium i 2004, som var en del af baggrunden for at ”Oprør fra Maven” blev etableret. Fødevarestyrelsen deltager i projektet "Ny nordisk mad", hvorfor jeg vil anmode styrelsen om at sikre, at "Foreningen Oprør fra Maven" bliver inviteret til at deltage ved kommende seminarer/konferencer i dette regi.

Jeg vil afslutningsvis bemærke, at den nordiske konference den 10.- 11. november 2005 om en kommende nordisk handlingsplan for bedre sundhed og livskvalitet gennem mad og motion er åben for alle interesserede, og at "Foreningen Oprør fra Maven" naturligvis også er velkommen til at deltage. Tilmelding til konferencen kan ske via Fødevarestyrelsens hjemmeside på følgende link: http://www.foedevarestyrelsen.dk/NordiskKonf_Handlingsplan/Tilmelding/forside.htm


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024