Oprør fra Maven skal med på konferencen

11/10-05: Vil ministeren sørge for, at foreningen Oprør fra Maven bliver inviteret til at holde oplæg og deltage i drøftelserne på Nordisk Minsterråds konference den 10. og 11. november 2005 om fedme, kost og ernæring, spørger Line Barfod (EL).
Dokumentation
Spørger: Line Barfod (EL)

Spørgsmål S 239: Vil ministeren sørge for, at foreningen Oprør fra Maven bliver inviteret til at holde oplæg og deltage i drøftelserne på Nordisk Minsterråds konference den 10. og 11. november 2005 om fedme, kost og ernæring for at sikre, at konferencen udover at handle om kostråd til den enkelte også kommer til at handle om kærlighed og omsorg i forhold til mad til navnlig de mange, der får leveret mad fra det offentlige samt om tilberedning af hverdagsmad, råvarer og mad tilberedt af personale i kantiner, plejehjem børnehave, skoler m.v.?

Begrundelse: Foreningen Oprør fra Maven blev dannet i 2004 af nogle kvindelige kokke og kogekoner i protest mod den meget underrepræsenterede kvindelige deltagelse - kønsdiskrimination - i Nordisk Ministerråds symposium i november 2004 i København med titlen "Hvad smager Norden af", hvor toneangivende kokke i Norden, 9 mænd og ingen kvinder, skulle vedtage manifestet "Nyt Nordisk Køkken", og hvor der deltog 16 mandlige og 3 kvindelige oplægsholdere. I forbindelse med symposiet hævdede Ministerrådet tillige, at "det nye køkken" ikke opstår i hverdagen, men kun i restaurationskøkkenet. Foreningen Oprør fra Maven har siden medvirket til at der er kommet et helt andet syn på opfattelsen af "mad", hvor kærlighed og omsorg kommer i centrum, og hvor man også ser på det ud fra en samfundsmæssig vinkel.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024