På hospitalet i Randers er grøntsager ikke kun for vegetarer
OMLÆGNING: Folketinget skal torsdag tage stilling til et forslag om en pulje, der skal fremme økologisk og plantebaseret kost i offentlige køkkener. I Randers er det allerede en realitet, som patienterne har taget godt imod.
Sine Riis Lund
Journalist og redaktørDer er alt for meget fokus på, at patienter skal medicineres. Det skal de selvfølgelig også, men jeg mener faktisk, at kosten er lige så vigtig.
Mona Carøe Jensen
Cheføkonoma, Regionshospitalet Randers
Vi har kørt en pulje til at fremme det på de offentlige institutioner, men man når også til et punkt, hvor man må sige, at nu skal de drive det selv.
Lise Bech
Fødevareordfører, Dansk Folkeparti
Det kan godt være, at behandlinger og piller er i højsædet på hospitaler, men for Mona Carøe Jensen er kosten en lige så vigtig medicin til de syge.
Hun er cheføkonoma på Regionshospitalet Randers, og i mange år har hospitalets køkken haft fokus på at sammensætte retter med den helt rette ernæring.
“Der er alt for meget fokus på, at patienter skal medicineres. Det skal de selvfølgelig også, men jeg mener faktisk, at kosten er lige så vigtig, fordi hvis man får ernæret folk ordentligt, så får man opbygget deres immunforsvar og sikret, at de kan komme hurtigere hjem,” siger Mona Carøe Jensen.