Parlamentet godkender alligevel nye regler for kødkontrol
Michael Hjøllund
JournalistEn afvisning ville betyde en ubegrundet udskydelse på flere måneder, inden de nye regler kunne træde i kraft.
Horst Schnellhardt
Europaparlamentariker
Forslaget sætter endvidere øget fokus på salmonella-overvågningen.
Forslaget indebærer derudover en ændring af indholdet i fødevarekædeoplysningerne, tilladelse til at omsætte kød fra nødslagtninger uden særlig mærkning og en uddybning af, at officielle medhjælpere kan bistå embedsdyrlægen med praktiske opgaver ved det levende syn af slagtedyrene.
Baggrunden for forslaget er blandt andet en rapport fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA).
Et kernepunkt i de nye regler er, at dyrlægerne i højere grad kan foretage visuelle kontroller af kødet på slagterierne frem for at røre og skære direkte i det. Og det øger fødevaresikkerheden i Danmark, lyder det fra Fødevarestyrelsen.
"Med øget visuel kontrol risikerer vi ikke længere at sprede eksempelvis salmonella fra en svinekrop til en anden, når vi kontrollerer dem," siger direktør for Kødkontrollen Johan Overgaard.
Den øgede brug af visuel kontrol kræver dog, at de enkelte medlemslande kan dokumentere, at fødevaresikkerheden ikke sættes på spil, når kontrollen moderniseres.