Politikere afviser forbud mod fiksering af søer

NYHED: Dyrenes Beskyttelse lancerer ny kampagne for et forbud mod fiksering af søer – men politikerne er ikke med på idéen.
Når søer har fået pattegrise, kommer de som regel i særlige båse. Men det vil Dyrenes Beskyttelse nu have forbudt.
Når søer har fået pattegrise, kommer de som regel i særlige båse. Men det vil Dyrenes Beskyttelse nu have forbudt.Foto: colourbox.com
Niels Th. Dahl

Indtil nu har vi ikke den sti, der både kan skabe gode forhold for søerne og samtidig undgå, at pattegrisene bliver ligget ihjel.

Nicolaj Nørregaard
Direktør i Dansk Svineproduktion

Hvert år bliver mere end én million søer i svinestaldene i Danmark sat i en såkaldt "fikseringsboks" i op mod seks uger, efter at de har fået et kuld pattegrise.

Men dén slags båse medfører store lidelser for søerne, mener Dyrenes Beskyttelse, og foreningen har derfor netop lanceret en underskriftsindsamling for at forbyde tvangsfikseringen.

"Situationen er problematisk, fordi der hvert eneste år dør 174.000 søer - og bag de dødsfald ligger der utrolig mange lidelser for søerne. Derfor er det meget vigtigt at få sat en proces i gang, så søerne sættes fri," siger Ole Münster, der er direktør for Dyrenes Beskyttelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024