Politisk slagsmål om fremtidens afgrøder

Diskussionen om farligheden af genmanipulerede afgrøder fortsætter. Økologiske landmænd er i oprør over at få en GM-mark som nabo, mens forskere og Venstre kalder debatten for politisk skævvridning. Ritt Bjerregaard (S) ryster på hovedet.
Kristian Lund Pedersen

Hvis Venstre og De Radikale vil påtage sig ansvaret for denne form for landbrug, så lad dem det. Det er fair nok. Men så længe der ikke er sikkerhed for, hvorvidt spredningseffekten er et problem, vil Socialdemokraterne ikke stemme for.

Ritt Bjerregaard (S)
Fødevareordfører
Forskere og politikere er enige om, at der er ufattelige muligheder, når det gælder den nye bioteknologi. Uenigheden dukker dog op, når det kommer til de usikkerheder, denne teknologi medbringer.

Det er et forskningsområde, som er i konstant udvikling, hvilket gør det svært at gennemskue, hvad nudagens opdagelser får af betydning for natur og produktion i fremtiden.

Denne problemstilling gælder ikke mindst, når det gælder gensplejsning af planter, hvor det er særligt svært at opveje fordele i forhold til risici.

Derfor har Forskningscenter Risø i samarbejde med RUC og Det Radikale Venstre i Roskilde indbudt til konference om bioteknologi. En konference som kommer samtidig med fødevareministeren fremlægger sit lovforslag, som skal sikre sameksistens mellem økologiske, konventionelle og GM-afgrøder.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024