Regeringen fremlægger ny strategi for ingrediensbranchen

ERHVERV: Regeringen lancerer 14 initiativer i en ny strategi for ingrediensbranchen, der får ros med på vejen af erhvervsorganisationer.

Ny strategi for ingredienser skal bidrage til at skabe vækst i Ingrediensbranchen. ARKIVFOTO
Ny strategi for ingredienser skal bidrage til at skabe vækst i Ingrediensbranchen. ARKIVFOTOFoto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

De danske ingrediensvirksomheder kan bidrage med at løse nogle fødevaremæssigt meget store udfordringer, som både handler om sundhed og miljøbelastning.

Jakob Ellemann-Jensen (V)
Miljø- og fødevareminister

Det er positivt, at man vil inddrage branchen mere aktivt i regeringens indsatser for bedre sundhed og ernæring, og at der iværksættes konkrete tiltag i forhold til at styrke eksport og markedsadgang.

Flemming Nør-Pedersen
Direktør for virksomhed og marked, L&F

Et nyt dialogforum for ingrediensbranchen, mere forskning og et kompetenceløft til de tilsynsførende. 

Det er nogle af de 14 nye initiativer i regeringens nye strategi for ingrediensbranchen, der skal bidrage til at skabe vækst i branchen og hjælpe til med at løse udfordringer med sundhed og bæredygtighed.

"De danske ingrediensvirksomheder kan bidrage med at løse nogle fødevaremæssigt meget store udfordringer, som både handler om sundhed og miljøbelastning. Branchen forsker allerede i bæredygtige løsninger, der for eksempel kan føre til produktion med lavere CO2-udledning. Den udvikling vil vi gerne understøtte i regeringen, og derfor afsætter vi nu 25 millioner kroner, som følger op på de anbefalinger, jeg modtog i januar," siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i en pressemeddelelse.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024