Regeringen fremlægger ny strategi for ingrediensbranchen
ERHVERV: Regeringen lancerer 14 initiativer i en ny strategi for ingrediensbranchen, der får ros med på vejen af erhvervsorganisationer.
Sine Riis Lund
Journalist og redaktørDe danske ingrediensvirksomheder kan bidrage med at løse nogle fødevaremæssigt meget store udfordringer, som både handler om sundhed og miljøbelastning.
Jakob Ellemann-Jensen (V)
Miljø- og fødevareminister
Det er positivt, at man vil inddrage branchen mere aktivt i regeringens indsatser for bedre sundhed og ernæring, og at der iværksættes konkrete tiltag i forhold til at styrke eksport og markedsadgang.
Flemming Nør-Pedersen
Direktør for virksomhed og marked, L&F
Et nyt dialogforum for ingrediensbranchen, mere forskning og et kompetenceløft til de tilsynsførende.
Det er nogle af de 14 nye initiativer i regeringens nye strategi for ingrediensbranchen, der skal bidrage til at skabe vækst i branchen og hjælpe til med at løse udfordringer med sundhed og bæredygtighed.
"De danske ingrediensvirksomheder kan bidrage med at løse nogle fødevaremæssigt meget store udfordringer, som både handler om sundhed og miljøbelastning. Branchen forsker allerede i bæredygtige løsninger, der for eksempel kan føre til produktion med lavere CO2-udledning. Den udvikling vil vi gerne understøtte i regeringen, og derfor afsætter vi nu 25 millioner kroner, som følger op på de anbefalinger, jeg modtog i januar," siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i en pressemeddelelse.